Geniet van een onvergetelijke zomervakantie in Celerina!

In het prachtige plaatsje Celerina dat naast het mondaine St. Moritz ligt, schijnt de zon 320 dagen per jaar. In tegenstelling tot de hitte in steden en dalen is de zomerperiode in het hooggelegen dorp in het Engadin buitengewoon aangenaam. Schone berglucht en activiteiten voor iedereen zorgen voor een onvergetelijke zomer in de bergen. Eersteklas jazz, biketochten, klimtochten of wandelingen door de adembenemende bergwereld, er is voor elk wat wils. Op een hoogte van 1730 m en hoger kunt u alles om u heen vergeten en weer nieuwe energie opdoen.

Op de ongeveer 150 km aan wandelpaden kan elke wandelaar de geschikte route vinden, van vlakke rondwegen langs de prachtige meren van de hoogvlakte van het Engadin tot bergpaden voor wandelaars die meer uitdaging zoeken. De berg in het Engadin met het mooiste uitzicht, de Muottas Muragl, heeft prachtige paden en is zeer populair. Het kabelspoor van de Muottas Muragl, dat een eeuw geleden als eerste in zijn soort furore maakte in het kanton Graubünden, heeft nog steeds dezelfde uitstraling. Ter gelegenheid van het jubileum van dit kabelspoor worden deze zomer veel festiviteiten georganiseerd. Tijdens het New Orleans Jazz Festival in Celerina, dat van 24 - 26 augustus wordt gehouden, kunt u weer spektakel verwachten met eersteklas bands uit de hele wereld. Wie meer van rust houdt, kan kiezen uit diverse klimtochten, afwisselende trails voor bikers, een romantisch diner op de berg, een verfrissende duik in de meren of een Nordic Walking tocht. Of wat dacht u van vissen of raften door de stroomversnellingen van de rivier de Inn. Frisse lucht, sensatie en een adembenemende natuur krijgt u er gratis bij. Bovendien zijn bij de aangesloten hotels de tickets voor de kabelbanen al bij de prijs (vanaf twee overnachtingen met ontbijt) inbegrepen.

Korte beschrijving Celerina:
Midden in het geliefde vakantiegebied Engadin/St.Moritz en ingebed in het zonnige hooggelegen dal ligt op 1730 meter hoogte Celerina. Het vredige dorpje in het Engadin geniet elk jaar van ong. 1800 uur zon en daar kunnen vele andere plaatsen in Zwitserland alleen maar van dromen. Ondanks de nabijheid tot het mondaine St. Moritz heeft Celerina haar oorspronkelijke charme weten te behouden. Vakantiegangers uit heel Europa stellen het op prijs, weg van de drukte, maar toch dichtbij het gebeuren te zijn. Celerina biedt in elk seizoen een omvangrijk programma aan sport en vrije tijd, natuur en cultuur voor het oprapen alsmede culinaire hoogstandjes uit de traditionele keuken.

Nadere informatie
Persberichten en fotomateriaal vindt u in het download-gedeelte onder www.alavia.net. Neem voor overige informatie contact op met:

Celerina Tourismus
CH-7505 Celerina
Telefon:+41(0) 81 830 0011
Fax:+41(0) 81 830 0019
24 h Info-Telefon: 0818 300 010
E-Mail: info@celerina.ch
Internet: www.celerina.ch
alavia gmbh
Elke Möckel
Volmerswerther Straße 53
D-40221 Düsseldorf
Tel: (02 11) 30 06 54 10
E-Mail:press.celerina@alavia.net
Internet: www.alavia.net