Geniet van een onvergetelijke zomervakantie in Celerina!

 

In het prachtige plaatsje Celerina dat naast het mondaine St. Moritz ligt, schijnt de zon 320 dagen per jaar. In tegenstelling tot de hitte in steden en dalen is de zomerperiode in het hooggelegen dorp in het Engadin buitengewoon aangenaam. Schone berglucht en activiteiten voor iedereen zorgen voor een onvergetelijke zomer in de bergen. Eersteklas jazz, biketochten, klimtochten of wandelingen door de adembenemende bergwereld, er is voor elk wat wils. Op een hoogte van 1730 m en hoger kunt u alles om u heen vergeten en weer nieuwe energie opdoen.

Op de ongeveer 150 km aan wandelpaden kan elke wandelaar de geschikte route vinden, van vlakke rondwegen langs de prachtige meren van het Engadin tot bergpaden voor wandelaars die meer uitdaging zoeken. Ambitieuze wandelaars kunnen doorgaan tot de gebieden met eeuwige sneeuw en onder de markante rots van de Drei Blumen (drie bloemen, Las Trais Fluors) genieten van het uitzicht op het uitgestrekte dal. Vanuit het bergstation Marguns start ook een sprookjeswandeling richting Celerina. Op elf geïllustreerde borden wordt een verhaal over hoop en geluk verteld, een sprookje voor jong en oud. De wandelaars hebben tijdens de wandeling steeds een prachtig uitzicht op het dal. Een uitzicht dat zo uniek is dat de beroemde schilder Giovanni Segantini het met olieverf vastlegde voor de wereldtentoonstelling van 1907 in Parijs. Weliswaar vanuit een ander perspectief: hij koos voor de Muottas Muragl, een berg die tegenwoordig nog steeds zeer populair is. Vanaf deze berg in het Engadin is het uitzicht het mooist. Dankzij dit unieke uitzicht en de prachtige paden is deze berg al meer dan een eeuw zeer populair bij zomergasten en wintersporters. Daarom woonde Segantini op deze beroemde berg in een eenvoudige hut die nog steeds kan worden bezichtigd. Het kabelspoor van de Muottas Muragl, dat een eeuw geleden als eerste in zijn soort furore maakte in het kanton Graubünden, heeft nog steeds dezelfde uitstraling. Het brengt de gasten nog altijd naar het uitkijkpunt op een hoogte van 2.456 meter. Ter gelegenheid van het jubileum van dit kabelspoor worden deze zomer veel festiviteiten georganiseerd.

Tijdens het New Orleans Jazz Festival in Celerina, dat van 24 - 26 augustus wordt gehouden, kunt u weer spektakel verwachten met superieure bands uit de hele wereld. Met bergparades en -concerten (op de Marguns en Muottas Muragl) zorgen de musici voor eersteklas entertainment. Wie meer van rust houdt, kan kiezen uit diverse klimtochten, afwisselende trails voor bikers, een romantisch diner op de berg, een verfrissende duik in de meren of een Nordic Walking tocht. Of wat dacht u van vissen of raften door de stroomversnellingen van de rivier de Inn. Frisse lucht, sensatie en een adembenemende natuur krijgt u er gratis bij. Bovendien zijn bij de aangesloten hotels de tickets voor de kabelbanen al bij de prijs (vanaf twee overnachtingen met ontbijt) inbegrepen.

Bergbeklimmers uit de hele wereld kunnen zich uitleven in het gebied van de schöne Teufelin (mooie duivelin, Diavolezza) en hun vaardigheden testen op de enige vierduizender van de oostelijke Alpen, de Piz Bernina. Een van de drie met ijs bedekte bergkammen, de Biancograt, wordt ook wel Himmelsleiter, oftewel jakobsladder genoemd, maar daar moeten de klimmers tijdens hun tocht maar niet aan denken. Minder halsbrekend zijn de klimtuinen die in het hele Engadin te vinden zijn. Hier kunt u uw armspieren sterker maken, want die zult u hard nodig hebben bij beklimmingen in het klimparadijs van het Engadin, de Bergell.

U kunt ook op twee wielen de omgeving verkennen. Zo zijn er avontuurlijke en meer recreatieve fietstochten, downhill-trails en bergrouten met weinig hoogteverschil. Voor de wereldkampioen mountainbike Thomas Frischknecht is het Oberengadin niet voor niets zijn persoonlijke trainingsparadijs. De verbondenheid van deze fietsprof met het Oberengadin wordt zichtbaar door de Frischi-Bike-School in Celerina. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming ervan en hij biedt eveneens tochten onder begeleiding aan. Bovendien organiseert hij jaarlijks de Frischi-Bike Challenge die van 30 juni tot 1 juli plaatsvindt. Tijdens dit geweldige fietsevenement wordt ook een goed doel gesteund.

Romantici en smulpapen kunnen genieten van de heerlijke en traditionele gerechten in de geselecteerde restaurants van Celerina. Rustieke, traditionele sfeer of urbane flair, de gastronomie is hier zeer gevarieerd, internationaal georiënteerd en heeft een superieure kwaliteit. Op de Muottas Muragl kunt u tijdens een romantisch diner bij kaarslicht genieten van een prachtig uitzicht. Ervaar zelf wat Celerina u te bieden heeft!

Korte beschrijving Celerina:
Midden in het geliefde vakantiegebied Engadin/St.Moritz en ingebed in het zonnige hooggelegen dal ligt op 1730 meter hoogte Celerina. Het vredige dorpje in het Engadin geniet elk jaar van ong. 1800 uur zon en daar kunnen vele andere plaatsen in Zwitserland alleen maar van dromen. Ondanks de nabijheid tot het mondaine St. Moritz heeft Celerina haar oorspronkelijke charme weten te behouden. Vakantiegangers uit heel Europa stellen het op prijs, weg van de drukte, maar toch dichtbij het gebeuren te zijn. Celerina biedt in elk seizoen een omvangrijk programma aan sport en vrije tijd, natuur en cultuur voor het oprapen alsmede culinaire hoogstandjes uit de traditionele keuken.

Nadere informatie
Persberichten en fotomateriaal vindt u in het download-gedeelte onder www.alavia.net. Neem voor overige informatie contact op met:

Celerina Tourismus
CH-7505 Celerina
Telefon:+41(0) 81 830 0011
Fax:+41(0) 81 830 0019
24 h Info-Telefon: 0818 300 010
E-Mail: info@celerina.ch
Internet: www.celerina.ch
alavia gmbh
Elke Möckel
Volmerswerther Straße 53
D-40221 Düsseldorf
Tel: (02 11) 30 06 54 10
E-Mail:press.celerina@alavia.net
Internet: www.alavia.net